Hajas fejbőr Drakula (PRP) kezelés

Mezoterápia

A “Platelet Rich Plasma“, azaz trombocitában gazdag plazma terápia (közismertebb nevén Drakula terápia) egy új, izgalmas, nem sebészi módszer, amellyel természetes úton stimulálható a haj növekedése. Tudományos kutatások és a technológia fejlődése lehetővé tette az orvostudomány számára, hogy jobban megértsék a sebgyógyulás mechanizmusát. Ezen új ismeretek tükrében világosabban látjuk a sejtosztódás és regeneráció folyamatát. A mesenchymalis őssejtek és a vérben megtalálható növekedési faktorok és más hormonok alapvető szerepet játszanak a sebgyógyulás és a szöveti regeneráció folyamatában.

A trombocitában gazdag plazma (PRP) növekedési faktorokat tartalmaz, amely stimulálja a hajtüszőket, ezáltal beindítja a haj növekedését. Mivel ez a módszer a hajhagymákban végbemenő természetes folyamatokon alapszik, általában legalább 3 alkalom szükséges és körülbelül 3-4 hónap elteltével eredményez változást.

A kezelést konzultáció előzi meg, amelyen az orvos tájékozódik a páciens egészségi állapotáról. A kezelés megkezdéséhez 3 hónapon belüli negatív laborvizsgálat szükséges (vérkép, májenzimek).

A kezelés során először speciális kémcsőbe veszik le a páciens saját vérét, majd egy centrifuga segítségével különválasztják a trombocitában gazdag vérplazmát a vörösvértestektől. Ezt követően a trombocitában gazdag vérplazmát a fejbőrbe injektálják egy befecskendező pisztoly segítségével.

Bár a kezelés ígéretesnek tűnik, de gyógyszeres terápiákhoz hasonlóan itt is jelentős eltérés mutatható ki abban, ki hogyan reagál rá. Úgy tűnik, hogy az erős dohányosok, drog vagy alkohol fogyasztók, bizonyos krónikus betegségben szenvedők esetében nagyobb az esély a hatástalanságra.

A Drakula terápia eredményesen egészítheti ki a hajátültetést, vagy alternatíva lehet azok számára, akik nem részesülhetnek sebészi kezelésben. Ugyancsak hatásos lehet Minoxidil vagy DHT gátló kezelésben részesülő páciensek esetében is.


Magánklinikai ár: 50 000 HUF | fizetési lehetőségek

MENU
×
MENU