Orvosi archámlasztás (TCA-peeling)

Orvosi archámlasztás (TCA-peeling)

Számos módszerrel frissíthető a bőr felső hámrétege, kezdve az otthoni arcradírok alkalmazásától a kozmetikusok által végzett peeling módszereken át az orvosi mélyhámlasztásig. A heges, egyenetlen, vagy megfáradt, ráncos, napkárosodott bőr látványos és tartós megújítására csak a  professzionális szintű és minőségű mélyhámlasztás alkalmas. Az őszi-téli, napsugárzásban szegényebb időszak az ideális a különböző peeling módszerek bevetésére.

Mi a TCA hámlasztás?

A triklór-ecetsavas (TCA) orvosi középmély hámlasztásos eljárás tökéletes módszer a bőr intenzív megújítására, az elhalt rétegek eltávolítására, a fiatalos, rugalmas és egészséges bőr elérésére. A triklór-ecetsavas hámlasztások az orvosi hámlasztások leggyakrabban alkalmazott eljárásai.

A sokak által választott kezelés nem csupán a bőr legfelső rétegét távolítja el, hanem mélyebbre hatolva serkenti a kötőszöveti rostok újratermelődését is, azaz hatékony munkára bírja a bőr sejtjeit. A kezelés hatására lényegesen nagyobb számban termelődnek fiatal bőrsejtek, egy új, egészséges bőrréteg épül fel, mely rugalmasabb, egyenletesebb felszínű, és ragyogóbb lesz. A vérkeringés fokozódik, a mélyebb barázdák kisimulnak, a finom ráncok eltűnésével pedig az arcbőr évekkel megfiatalodik, feszesebbé, simábbá válik.

Kiknek javasolt?

Minden páciensnek ajánljuk, aki szeretné megőrizni bőre egészségét, aki a finom ráncokon, pigmentfoltokon, hegeken szeretne javítani. Önmagában vagy egyéb kezelésekkel kombináltan használjuk.

Hogyan zajlik a kezelés?

A kezelést orvosi konzultáció előzi meg. Nem javasolt a kezelés krónikus betegségek fennállása (pl: cukorbetegség, vesebetegség), aktív bőrbetegségek (pl: akne aktív formája, herpes fertőzés, psoriasis vulgaris, aktív rosacea), gyógyszerszedés (pl: acitretin), sebgyógyulási zavarok esetén.

A hámlasztás előtt nem kell a bőrt előkészíteni, azonban a kezelések között és után a javasolt Skin Tech krémmel és fényvédő készítménnyel kell az előírás szerint ápolni minden nap, naponta többször. A hámlasztást általában több alkalommal kell végezni területtől függően hetente-kéthetente 1 alkalommal. Érzéstelenítés nem szükséges, hiszen maga a kémiai anyag érzéstelenítő hatással is rendelkezik. A hámlasztás ideje alatt csak enyhe csípő érzés jelentkezik, ami perceken belül múlik. Egy kezelés 20-30 percet vesz igénybe. A kezelést néhány napon belül hámlás, így hosszabb gyógyulási idő követi, azonban ezeket lehet úgy tervezni, hogy ne vagy csak a legrövidebb időt kelljen a munkából kimaradni. TCA mélyhámlasztás után nagyon fontos a teljes napfényvédelem, bőr hidratálása az orvos által javasolt krémmel, mindenben szükséges az orvos utasítását követni.


Magánklinikai ár: 21 500 HUF | fizetési lehetőségek

Bérlet (4 alkalom): 77 000 HUF | fizetési lehetőségek

MENU
×
MENU