Alsó szemhéjplasztika (kétoldali)

Az öregedés első jelei a ráncok, a leghamarabb a szemhéj bőrén jelennek meg. A lógó szemhéjak, az alsó szemhéjon jelentkező táskák gyakran fáradt, idős arckifejezést kölcsönöznek.

Alsó vagy felső szemhéjplasztikával vagy akár mindkettővel jelentős változást lehet elérni.

Az alsó szemhéjplasztikánál a metszést közvetlen a szempillasor alatt ejtjük. Az előboltosuló zsírpárnákat és a felesleges bőrt eltávolítjuk, szükség szerint korrigáljuk az izomzatot, majd a sebet zárjuk.
A műtét helyi érzéstelenítésben végezhető. Az operált szemhéjakat steril, papírszerű anyagból készült sebtapasszal fedjük be. A tapaszokat és a varratokat 6-8 nap múlva távolítjuk el.

A szemkörüli szövetek a szervezet leglazább szövetei közé tartoznak, így a műtét után a szemhéjak beduzzadhatnak, kékesen elszíneződhetnek (bevéreznek) belőlük rózsaszínű vérrel festenyzett váladék szivárgása észlelhető az első 24-48 órában.

A beteg feszülést érezhet, a szemhéjat- főleg reggel- nehezen tudja nyitni- zárni, gyakran könnyezik. Ezeket a tüneteket mérsékelni lehet a műtéti terület jegelésével, amit az első 2 napban érdemes alkalmazni. A szemrést minden reggel kamillás vattával ki kell tisztítani. Ez szükség szerint napközben is ismételhető. Érszűkítő, vagy antibiotikumos szemcsepp csökkentheti a könnyezést.

A műtét után néhány napig sötét szemüveg viselése ajánlatos Varratszedés után a szemhéjak az arccal együtt vízzel moshatóak. Szemhéj-,ill. szempillafestés 3 hétig tilos.
A műtéti hegek a bőr elszíneződése és duzzanata 1-3 hét alatt alig észrevehetővé válik ill megszűnik.. A végleges állapot kb. 2-3 hónap múlva alakul ki, bár az eredmény 90%-ban már 3 hét múlva látszik.


Magánklinikai ár: 390 000 HUF-tól | fizetési lehetőségek

melynek tartalma:

  • műtét helyi érzéstelenítésben
  • hotelszolgálat
  • műtét utáni orvosi, ill. nővéri felügyelet
  • fájdalomcsillapító, jégzselé
  • kontrollvizsgálatok, varratszedés

Megjegyzés: Műtéti időpont foglalás 15% foglaló befizetésével!