Arcplasztika

Ezzel a szépségsebészeti beavatkozással lehet javítani az arc megjelenésén a korához képest. Az idő, a gravitáció, a napsütés és a hétköznapi stressz is hatással van az arcbőrre, mély ráncok jelennek meg a száj szélén, a pofa megereszkedik, és ráncossá válik, zsírlerakódások jelennek meg a nyakon. Az arcplasztika ellensúlyozza ezeket a problémákat zsíreltávolítással, bőr- és izomfeszesítéssel, frissebb és fiatalosabb kinézetet kölcsönöz. A műtét után, a páciensek akár 10-15 évvel fiatalabbnak is kinézhetnek.

A műtétről:

A műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük, de a beteg kérésének megfelelően, vagy a műtéti típustól függően altatásban is végezhető.

Sokféle arcplasztikai beavatkozás létezik. Érdeklődjön orvosánál ezek iránt. A műtétet általában a halánték mögötti hajvonalnál bevágással kezdjük, majd a  vágást lefelé folytatjuk, a bőr természetes ráncaiban, elől vagy a fül sarkában, a fülcimpánál és a fül mögött. Elválasztjuk az arcbőrt és az izmokat a mélyebb arcszövettől. Néhány esetben eltávolítjuk a bőrt, máskor a bőr- és izomszöveteket átszabjuk. Az alatta lévő izmot megfeszítjük, és a bőrhöz rögzítjük. Miután feszesebbé tettük a bőrt, vagy eltávolítottuk a felesleget, a bőrt visszahajtjuk, és pár öltéssel bevarrjuk vagy összekapcsozzuk. Az operációt követően egy nyomókötés kerül a fejre.

Szövődmények:

Lehetséges szövődmények lehetnek: vérömleny, gyulladás, egy arcideg sérülése, a heg kiterjedése, és hajvesztés a heg körül.

Műtét után:

A műtét után lehetséges a szemhéj és más arcterületek enyhe duzzadása. Közvetlenül a műtét után kötést helyeznek fel az arcra, amit egy nappal később egy elasztikus kötésre cserélnek. Az arcplasztika utáni kellemetlenségeket gyógyszerrel lehet kezelni. Kerülje a megerőltető tevékenységet, amíg a duzzadás el nem múlik. Ez akár 4-6 hétig is eltarthat. A bőr száraz lehet és érdes néhány hónapig.


Magánklinikai ár: 570 000 HUF | fizetési lehetőségek

melynek tartalma:

  • műtét altatásban
  • hotelszolgálat, 1 éjszaka, teljes ellátás (2-4 ágyas kórteremben)
  • speciális kompressziós fejpánt
  • műtét utáni orvosi, ill. nővéri felügyelet
  • kontrollvizsgálatok, varratszedés

Az altatásról

Rövid információ az aneszteziológiai beavatkozásainkról.