Felső szemhéjplasztika (kétoldali)

A felső szemhéjplasztika a felső szemhéj relatív bőrfeleslegének kimetszéséből áll, ami által a megmaradt bőr feszessé válik. Ha szükséges egyidejűleg eltávolítjuk a szemüregi zsírszövet egy részét is.

A műtét helyi érzéstelenítésben végezhető. A metszés a felső szemhéjnál anatómiailag is meglévő redőben történik. A műtét során a bőrfelesleget ill. ha ritkán szükséges a bőr alatti zsírfelesleget eltávolítjuk. Az operált szemhéjakat steril, papírszerű anyagból készült sebtapasszal fedjük be. A tapaszokat és a varratokat 6-8 nap múlva távolítjuk el.

A szemkörüli szövetek a szervezet leglazább szövetei közé tartoznak, így a műtét után a szemhéjak beduzzadhatnak, kékesen elszíneződhetnek (bevéreznek) belőlük rózsaszínű vérrel festenyzett váladék szivárgása észlelhető az első 24-48 órában. A beteg feszülést érezhet, a szemhéjat- főleg reggel- nehezen tudja nyitni- zárni, gyakran könnyezik. Ezeket a tüneteket mérsékelni lehet a műtéti terület jegelésével, amit az első 2 napban érdemes alkalmazni. A szemrést minden reggel kamillás vattával ki kell tisztítani. Ez szükség szerint napközben is ismételhető. Érszűkítő, vagy antibiotikumos szemcsepp (Visine, Vitabact) csökkentheti a könnyezést.

A műtét után néhány napig sötét szemüveg viselése ajánlatos Varratszedés után a szemhéjak az arccal együtt vízzel moshatóak. Szemhéj-, ill. szempillafestés 3 hétig tilos.

A műtéti hegek a bőr elszíneződése és duzzanata 1-3 hét alatt alig észrevehetővé válik ill. megszűnik. A végleges állapot kb. 2-3 hónap múlva alakul ki, bár az eredmény 90%-ban már 3 hét múlva látszik.


Magánklinikai ár: 350 000 HUF-tól | fizetési lehetőségek

melynek tartalma:

  • műtét helyi érzéstelenítésben
  • hotelszolgálat 
  • műtét utáni orvosi, ill. nővéri felügyelet
  • fájdalomcsillapító, jégzselé
  • kontrollvizsgálatok, varratszedés

Megjegyzés: Műtéti időpont foglalás 15% foglaló befizetésével!