Hasplasztika (részleges)

A hasplasztika egy olyan műtét, amely alkalmas a has felesleges bőrének és bőr alatti zsírszövetének eltávolítására, a hasfal megfeszítésére. Terhesség, extrém súlyingadozás, gyomorgyűrű vezethetnek az ezt szükségessé tevő elváltozáshoz, amelyen sem edzés sem diéta nem segíthet. Gyakran kombináljuk zsírszívással.

Bizonyos esetekben teljes hasplasztika nem jön szóba, ilyenkor ún. mini-hasplasztika indikált. Egy kisebb bikini metszésből a hasfalat megfeszítjük, a köldök nem kerül áthelyezésre. Zsírszívás és a felesleges bőrnek az eltávolítása egészíti ki az eljárást. Ez akkor válik szükségessé, ha a hasfal bőre elsősorban a köldök alatt ereszkedett meg, a köldök felett aránylag feszes.

Műtét előtti teendők:

Amennyiben hasplasztika után érdeklődik, kérjük jelentkezzen be egy személyes konzultációra a plasztikai sebészeti rendelésünkre. Ennek során a plasztikai sebész tájékoztatja a műtéti lehetőségekről és a műtét tervezett menetéről. A műtéti időpont egyeztetését követően, a műtétet megelőző két hétben kerül sor az altatóorvosi-, vércsoport-, és laborvizsgálatok elvégzésére, EKG elkészítésére. A páciens ezt követően a műtét napján, előre egyeztetett időpontban, éhgyomorral fekszik be osztályunkra.

Az osztályos felvételt követően az esetleges trombózis kivédésére vérhígító injekciót és kompressziós harisnyát kap a beteg, majd a plasztikai sebésszel történő személyes konzultáció alatt kerül sor a beleegyező nyilatkozat ismertetésére és aláírására.

A műtétről:

A műtétet altatásban, antibiotikus védelemben végezzük.
A metszésvonal a szeméremdomb felett ív alakban helyezkedik el. A felesleges alhasi bõr és zsírszövet eltávolítása történik. A hasfali sebet 2-3 napig draináljuk.
A műtét befejezését követően speciális haskötőt, illetve kompressziós ruhát helyezünk fel.

Műtét után:

A műtétet, altatást követően a beteget néhány órán keresztül ébredőszobában megfigyeljük, majd a kórteremben pihenhet tovább. Részleges hasplasztika után általában egy napos intézeti bennfekvés szükséges. Ez alatt a páciens teljes ellátást kap, szilárd ételt fogyaszthat, melyet étlapról, a’la carte választhat. A műtét másnapján sebellenőrzést, kötéscserét követően tanácsokkal, zárójelentésével ellátjuk, a kontroll vizsgálatok időpontját egyeztetjük. A speciális haskötő 6 hétig történő állandó viselése ajánlott.

A varratokat 2-3 hét múlva távolítjuk el. A műtét utáni 6. hétig fizikai kímélet (torna, sport, nehéz fizikai munka kerülése) javasolt. A hegvonal kezelésére a későbbiekben, indokolt esetben különböző krémeket ajánlunk.


Magánklinikai ár: 790 000 HUF-tól | fizetési lehetőségek

melynek tartalma:

  • műtét előtti laborvizsgálatok, EKG
  • anaesthesiológiai vizsgálat
  • műtét altatásban
  • hotelszolgálat, 1 éjszaka, teljes ellátás (2-4 ágyas kórteremben)
  • kompressziós ruha, valamint speciális haskötő
  • folyamatos orvosi, ill. nővéri felügyelet
  • kontrollvizsgálatok, varratszedés

Megjegyzés: Műtéti időpont foglalás 15% foglaló befizetésével!


Képgaléria


|  előtte  /  utána  |

Az altatásról

Rövid információ az aneszteziológiai beavatkozásainkról.