Hasplasztika (teljes)

A női alak szempontjából meghatározó szerepe van a has formájának és kontúrjának. A nagymértékû testsúlyingadozások, terhességek és jelentõs fogyás következtében a bõr elveszti rugalmasságát, ráncossá válik, repedések ( ún. striák) keletkezhetnek. A hasfali izomzat megnyúlik, az egyenes hasizmok egymástól eltávolodnak, a has elõdomborodóvá válik. Az alhasi zsírszövet felszaporodásával ún. „kötényhas” is kialakulhat, amely az összefekvõ bõrfelszínek gombásodásával, kifekélyesedésével társulhat. Ezen eltéréseket hasplasztikával korrigálhatjuk.

Műtét előtti teendők:

Amennyiben hasplasztika után érdeklődik, kérjük jelentkezzen be egy személyes konzultációra a plasztikai sebészeti rendelésünkre. Ennek során a plasztikai sebész tájékoztatja a műtéti lehetőségekről és a műtét tervezett menetéről.

A műtéti időpont egyeztetését követően, a műtétet megelőző két hétben kerül sor az altatóorvosi-, vércsoport-, és laborvizsgálatok elvégzésére, EKG elkészítésére. A páciens ezt követően a műtét napján, előre egyeztetett időpontban, éhgyomorral fekszik be osztályunkra.

Az osztályos felvételt követően az esetleges trombózis kivédésére vérhígító injekciót és kompressziós harisnyát kap a beteg, majd a plasztikai sebésszel történő személyes konzultáció alatt kerül sor a beleegyező nyilatkozat ismertetésére és aláírására.

A műtétről:

A műtétet altatásban, antibiotikus védelemben végezzük.

A metszésvonal a két csípõlapát között a szeméremdomb felett ív alakban, valamint a köldök körül húzódik. A felesleges alhasi bõr és zsírszövet eltávolítása történik, melynek során a hasfali izomzatot teljes hosszában ha szükséges megerõsítjük, a hasfalat rekonstruáljuk.

A has bőrét a megerősített hasfalhoz igazítjuk, és a köldököt eredeti helyén a felette megfeszült hasi bőrön új helyére rögzítjük. A hasfali sebet 2-3 napig draináljuk.

Csak alhasi bőrfelesleg és hasfali izomzat megnyúlása esetén az ún. „mini abdominoplasty” is elégséges lehet, mely esetében a metszés rövidebb és nem szükséges köldökáthelyezés.

A műtét befejezését követően speciális haskötőt helyezünk fel.

Műtét után:

A műtétet, altatást követően a beteget néhány órán keresztül ébredőszobában megfigyeljük, majd a kórteremben pihenhet tovább. Általában két napos intézeti bennfekvés szükséges. Ez alatt a páciens teljes ellátást kap, szilárd ételt fogyaszthat, melyet étlapról, a’la carte választhat. A második napi sebellenőrzést, kötéscserét követően tanácsokkal, zárójelentésével ellátjuk, a kontroll vizsgálatok időpontját egyeztetjük. A speciális haskötő 6 hétig történő állandó viselése ajánlott.

A varratokat 2-3 hét múlva távolítjuk el. A műtét utáni 6. hétig fizikai kímélet (torna, sport, nehéz fizikai munka kerülése) javasolt. A hegvonal kezelésére a későbbiekben, indokolt esetben különböző krémeket ajánlunk.


Magánklinikai ár: 1 300 000 HUF-tól | fizetési lehetőségek

melynek tartalma:

  • műtét előtti laborvizsgálatok, EKG
  • anaesthesiológiai vizsgálat
  • műtét altatásban
  • hotelszolgálat, 1 vagy 2 éjszaka, teljes ellátás
  • kompressziós ruha, valamint speciális haskötő
  • folyamatos orvosi, ill. nővéri felügyelet
  • kontrollvizsgálatok, varratszedés

Megjegyzés: Műtéti időpont foglalás 15% foglaló befizetésével!


Képgaléria

Az altatásról

Rövid információ az aneszteziológiai beavatkozásainkról.