Mellfelvarrás

Leggyakrabban terhességet, szoptatást vagy nagy mértékû fogyást követõen az emlõ állománya sorvad, a bõr megnyúlik, az emlõk megereszkednek,  melyek az ún. „lógó mell” tünetegyütteshez vezetnek. A mellfelvarrás célja ezen megereszkedés korrigálása a felesleges bõr eltávolításával, az emlõállomány megformázásával, a bimbó-bimbóudvar megfelelõ magasságba történõ helyezésével, minél kevesebb mûtéti heggel.

A páciens alkata, a mell nagysága, a süllyedés mértéke, a bõr állapota határozza meg a mûtéti technikát, mely alapján 3 mûtéti típust különböztetünk meg, ami meghatározza a keletkezõ hegek nagyságát.

Műtét előtti teendők:

Amennyiben emlőfelvarrás után érdeklődik, kérjük jelentkezzen be egy személyes konzultációra a plasztikai sebészeti rendelésünkre. Ennek során a plasztikai sebész tájékoztatja a műtéti lehetőségekről és a műtét tervezett menetéről.

A műtéti időpont egyeztetését követően a műtétet megelőző két hétben kerül sor az altatóorvosi-, vércsoport-, és laborvizsgálatok elvégzésére, EKG elkészítésére. A páciens ezt követően a műtét napján, előre egyeztetett időpontban, éhgyomorral fekszik be osztályunkra.

Az osztályos felvételt követően az esetleges trombózis kivédésére vérhígító injekciót és kompressziós harisnyát kap a beteg, majd a plasztikai sebésszel történő személyes konzultáció alatt kerül sor a beleegyező nyilatkozat ismertetésére és aláírására.

A műtétről:

A műtétet altatásban, antibiotikus védelemben végezzük.

Lehetséges műtéti megoldások:

Csak a bimbóudvarban ejtünk metszést (circularis pexia) Ezt a metszést kiegészítjük függőleges metszéssel, de a leggyakrabban az áthajlásban ejtett metszésre is szükség van (teljes mastopexia). Bizonyos esetekben implantátum beültetésével együtt alkalmazzuk a mellfelvarrást, hogy a mellnek térfogatot is tudjunk adni a forma mellett.

Műtét után:

A műtétet, altatást követően a beteget néhány órán keresztül ébredőszobában megfigyeljük, majd a kórteremben pihenhet tovább. Általában egynapos intézeti bennfekvés szükséges. Ez alatt a páciens már ebédet, vacsorát fogyaszthat, melyet étlapról, a’la carte választhat. A másnapi sebellenőrzést, kötéscserét követően speciális melltartóval látjuk el, melynek folyamatos viselése 6 hétig ajánlott. Ezt követően tanácsokkal, zárójelentésével ellátjuk, a kontroll vizsgálatok időpontját egyeztetjük.

A varratokat 2 hét múlva távolítjuk el. A műtét utáni 6. hétig fizikai kímélet (torna, sport, nehéz fizikai munka kerülése) javasolt. A hegvonal kezelésére a későbbiekben, indokolt esetben különböző krémeket ajánlunk.


Magánklinikai ár: 990 000 HUF-tól | fizetési lehetőségek

melynek tartalma:

  • műtét előtti laborvizsgálatok, EKG
  • anaesthesiológiai vizsgálat
  • műtét altatásban
  • hotelszolgálat, 1 éjszaka, teljes ellátás (2-4 ágyas kórteremben)
  • speciális melltartó
  • folyamatos orvosi, ill. nővéri felügyelet
  • kontrollvizsgálatok, varratszedés

Megjegyzés: Műtéti időpont foglalás 15% foglaló befizetésével!


Képgaléria

Az altatásról

Rövid információ az aneszteziológiai beavatkozásainkról.