Mellkisebbítés

A túlságosan nagy méretû emlõk súlyuknál fogva jelentõs panaszokat okozhatnak, melyek a pácienst a mindennapi életében zavarhatják (pl. gerinc-, vállfájdalom, bõrelváltozások az összefekvõ felszíneken). Ezen tünetek mellett a pszichés panaszok is elõtérbe kerülhetnek.

A mellkisebbítés célja az alkathoz leginkább megfelelõ nagyságú félgömb formájú emlõ kialakítása. Általában csak teljesen kifejlett emlõnél 16 éves kortól végezzük el a mûtétet.

Műtét előtti teendők:

Amennyiben mellnagyobbítás után érdeklődik, kérjük jelentkezzen be egy személyes konzultációra a plasztikai sebészeti rendelésünkre. Ennek során a plasztikai sebész tájékoztatja a műtéti lehetőségekről, illetve arról, hogy mekkora implantatum beültetése javasolt, valamint szükséges lehet-e egyidejűleg felvarrás alkalmazása is.

A műtéti időpont egyeztetését követően a műtétet megelőző két hétben kerül sor az altatóorvosi-, vércsoport-, és laborvizsgálatok elvégzésére, EKG elkészítésére. A páciens ezt követően a műtét napján, előre egyeztetett időpontban, éhgyomorral fekszik be osztályunkra. Az osztályos felvételt követően az esetleges trombózis kivédésére vérhígító injekciót és kompressziós harisnyát kap a beteg, majd a plasztikai sebésszel történő személyes konzultáció alatt kerül sor a beleegyező nyilatkozat ismertetésére és aláírására.

A műtétről:

Az eltávolítandó állomány nagysága határozza meg a mûtéti metszéseket, de a nagy mértékû kisebbítés esetén a bimbóudvar körül, egy alsó függõleges és az alsó áthajlásban lévõ metszés szükséges.

A műtéti idő kb. 3-4 óra, mely altatásban történik. A nagyfokú kisebbítésnél a tejcsatornák sérülése miatt a szoptatás késõbb nem lehetséges.

Műtét után:

A műtétet, altatást követően a beteget néhány órán keresztül ébredőszobában megfigyeljük, majd a kórteremben pihenhet tovább. Általában egynapos intézeti bennfekvés szükséges. Ez alatt a páciens már ebédet, vacsorát fogyaszthat, melyet étlapról, a’la carte választhat. A másnapi sebellenőrzést, kötéscserét követően speciális melltartóval látjuk el, melynek folyamatos viselése 6 hétig ajánlott. Ezt követően tanácsokkal, zárójelentésével ellátjuk, a kontroll vizsgálatok időpontját egyeztetjük.

A felhelyezett kompressziós melltartó viselése 6 hétig indokolt. A mellek feszülése, mérsékelt-közepes fájdalma általános fájdalomcsillapító szedésével, fizikai kímélettel csökkenthető, megszűntethető. A varratokat a műtét után két héttel távolítjuk el, 1 hét után a sebeket víz érheti, a zuhanyozáskor a melltartó természetesen levehető. Jellegétől függően a munka egy héttel a műtét után megkezdhető. A nagyobb fizikai terhelést öt hét után fokozatosan meg lehet kezdeni. A műtéti heg kezelésére szilikon gél használata javasolt.


Magánklinikai ár: 1 300 000 HUF-tól | fizetési lehetőségek

melynek tartalma:

  • műtét előtti laborvizsgálatok, EKG
  • anaesthesiológiai vizsgálat
  • műtét altatásban
  • hotelszolgálat, 1 éjszaka, teljes ellátás 
  • speciális melltartó
  • folyamatos orvosi, ill. nővéri felügyelet
  • kontrollvizsgálatok, varratszedés

Megjegyzés: Műtéti időpont foglalás 15% foglaló befizetésével!


Az altatásról

Rövid információ az aneszteziológiai beavatkozásainkról.