Mellnagyobbítás és emlőfelvarrás

A mellek kisfokú megereszkedése esetén önmagában a mellnagyobbító műtét, adott méretű implantátum beültetése is elég lehet a mellek megemelésére. De ez nem minden esetben eredményez megfelelő esztétikai eredményt, hiszen a közepes-, illetve nagyfokban megereszkedett mell emeléséhez még az extrém méretű implantátum sem volna elég. Ebben az esetben a nagyobbítás mellett felvarrást is kell alkalmazni. A műtét előtt elvégzett mérésekkel meghatározzuk az implantátum méretét, és a mell megereszkedésének mértékétől függően pedig a felvarrás technikáját.

Klinikánkon egyszerre, egy műtéttel elvégezzük Önnek a mellnagyobbítást és felvarrást, így gyakorlatilag a mellfelvarrást ajándékba kapja tőlünk!

A mai modern implantátumok ún. kohezív géllel töltöttek, ami biztosítja, hogy esetleges sérülés esetén is egy tömegben marad a szilikon gél. A modern implantátumot meghatározott időnként cserélni nem kell, terhességet és a szoptatást nem zavarja.

Intézményünkben kizárólag prémium minőségű, FDA minősítéssel is rendelkező implantátumokat használunk. A gyártó cég anyagmeghibásodás esetére örök garanciát vállal !

Az implantátumok kiválasztása egyedi mérlegelést igényel, hiszen alkalmazhatunk kerek vagy csepp formájú, sima vagy texturált felszínű,  magas, extra vagy ultra magas profilú implantátumot. A kiválasztás a mellkas, a mell méretétől, alakjától és az elérni kívánt nagyságtól függ.

Műtét előtti teendők:

Amennyiben mellnagyobbítás után érdeklődik, kérjük jelentkezzen be egy személyes konzultációra a plasztikai sebészeti rendelésünkre. Ennek során a plasztikai sebész tájékoztatja a műtéti lehetőségekről, illetve arról, hogy mekkora implantátum beültetése javasolt, valamint szükséges lehet-e egyidejűleg felvarrás alkalmazása is.

A műtéti időpont egyeztetését követően a műtétet megelőző két hétben kerül sor az altatóorvosi-, vércsoport-, és laborvizsgálatok elvégzésére, EKG elkészítésére. A páciens ezt követően a műtét napján, előre egyeztetett időpontban, éhgyomorral fekszik be osztályunkra. Az osztályos felvételt követően az esetleges trombózis kivédésére vérhígító injekciót és kompressziós harisnyát kap a beteg, majd a plasztikai sebésszel történő személyes konzultáció alatt kerül sor a beleegyező nyilatkozat ismertetésére és aláírására.

A műtétről:

A műtétet altatásban végezzük, időtartama 2,5-3 óra lehet. Első lépésben az implantátumot ültetjük be a mell mirigyállománya vagy részlegesen a nagy mellizom alá pozicionálva. Ezután az állományt megformázzuk, majd a bőrfölösleg kimetszése után a sebszéleket összevarrva a mellet „újraképezzük”. Természetesen a végleges formáját az emlő csak néhány hónap után nyeri el.

Műtét után:

A műtétet, altatást követően a beteget néhány órán keresztül ébredőszobában megfigyeljük, majd a kórteremben pihenhet tovább. Általában egynapos intézeti bennfekvés szükséges. Ez alatt a páciens már ebédet, vacsorát fogyaszthat, melyet étlapról, a’la carte választhat. A másnapi sebellenőrzést, kötéscserét követően speciális melltartóval látjuk el, melynek folyamatos viselése 6 hétig ajánlott. Ezt követően tanácsokkal, zárójelentésével ellátjuk, a kontroll vizsgálatok időpontját egyeztetjük.

A felhelyezett kompressziós melltartó viselése 6 hétig indokolt. A mellek feszülése, mérsékelt-közepes fájdalma általános fájdalomcsillapító szedésével, fizikai kímélettel csökkenthető, megszüntethető. A varratokat a műtét után két héttel távolítjuk el, 1 hét után a sebeket víz érheti, a zuhanyozáskor a melltartó természetesen levehető. Jellegétől függően a munka egy héttel a műtét után megkezdhető. A nagyobb fizikai terhelést öt hét után fokozatosan meg lehet kezdeni.


Magánklinikai ár: 2 100 000 HUF-tól | fizetési lehetőségek

melynek tartalma:

  • műtét előtti laborvizsgálatok, EKG
  • anaesthesiológiai vizsgálat
  • műtét altatásban
  • implantátum (1 pár prémium minőségű, kerek texturált)
  • hotelszolgálat, 1 éjszaka, teljes ellátás 
  • speciális melltartó
  • folyamatos orvosi, ill. nővéri felügyelet
  • kontrollvizsgálatok, varratszedés

Megjegyzés: Műtéti időpont foglalás 15% foglaló befizetésével!


Képgaléria

Az altatásról

Rövid információ az aneszteziológiai beavatkozásainkról.