Ránctalanítás VISTABEL-kezeléssel

A ránctalanítás egyik közkedvelt módszere a Vistabel-kezelés: gyors, fájdalommentes és az eredménye látványos. Az arcon a kor előrehaladtával a ráncok kialakulását részben a bőr rugalmas rostjainak csökkenése, és a bőr alatti kötőszövet, zsírszövet petyhüdtsége okozza. Ezeket a ráncokat statikus ráncoknak hívjuk. A mély, úgynevezett dinamikus ráncokat viszont az arcbőr alatt lévő mimikai izmok hozzák létre. A mimikai izmok gesztikulációnk során mindig ugyanott ráncolják a bőrünket, és idővel mély karakter ráncokat hoznak létre arcunkon. Ilyenek a homlok barázdák, a szem körüli szarkalábak, és a száj körüli ráncok egy része is.

A Vistabel néven ismert injekció a Clostridium Botulinum A típusú baktérium által termelt neurotoxin tisztított és hőkezelt hatóanyaga. A megfelelő mimikai izomba és megfelelő mennyiségben beadva 4-6 hónapra gátolja az arcon a ráncok kialakulásáért felelős mimikai izmokat.

A kezelés egyszerű, gyors injekciós technikával történik. Mellékhatás igen ritkán fordul elő, hatása hosszú ideig megmarad, ismételt kezelések esetén is biztonságosan alkalmazható.

Ránctalanítás botox-kezeléssel

Mely ráncok esetén alkalmazható a kezelés?

Elsősorban a mimikai ráncok (dinamikus ráncok), vagyis az arcizmok által okozott ráncok esetében eredményes. Ezek a következők: a szem környéki szarkalábak, a szemöldökök közötti függőleges ráncok (az ún. „haragos” ráncok), a homlokráncok.

Hogyan hat a Vistabel?

A kezelés során egy botulinum toxin nevű bakteriális fehérjét injekciózunk a ráncokat képző izmokba. A botulinum toxin az izmokban átmenetileg gátolja az idegvégződések és az izom közti ingerületátvitelt. Ezzel ellazítja a ráncokat okozó izmokat, így a felettük lévő bőr kisimul.

A kezelés menete

A ráncok kezelése e módszerrel nagyon egyszerű beavatkozás, mely során a hatóanyagot a legvékonyabb tűvel, rendkívül kis kellemetlenséget okozva, a ráncot előidéző izmokba adjuk be. A beavatkozás nem tart tovább 15-20 percnél.

Mit kell tennie a kezelés után?

A kezelt területek mimikai izmait a beavatkozás utáni 2 órában intenzíven kell használni, hogy az izmok a botulinum toxint felvegyék. A beavatkozást követő 3-4 órában a fejet függőlegesen kell tartani, a fekvés, lehajlás kerülendő. A terület erős dörzsölése 12 óráig, míg a kezelt terület szem felé történő masszírozása 48 óráig tilos. Ezekkel ugyanis a botulinum toxin más, kezelni nem kívánt területekre kerülhet.

Biztonságos-e a kezelés?

Az e módszerről 15 éves alkalmazása alatt összegyűlt adatok alapján az éveken át folytatott kezelés biztonságos. Pontos adagolás esetén a botulinum toxin káros hatás visszamaradása nélkül, teljesen lebomlik. Mellékhatás ritkán alakul ki, azok enyhék és teljesen megszűnnek. Közvetlenül a kezelés után a szúrások helyén bőrpír és enyhe duzzanat alakulhat ki. Ritkán előfordulhat 1-2 napig tartó fejfájás, a közeli izmok gyengesége (pl. a felső szemhéjnál), ekkor meg kell várni, amíg spontán visszatér az izomműködés. A szúrás miatt bevérzés megelőzésére vérhígítók szedését fel kell függeszteni a beavatkozás előtt.

Milyen eredményt várható a kezelést követően?

Hatása 2-5 nap után kezdődik, 10-14 nap alatt teljesedik ki. Csaknem teljesen megszüntethetők a felületesebb ráncok, a mélyebbek pedig látványosan sekélyebbé válnak. Az arc fiatalosabb, pihentebb lesz, eltűnik a mérges vagy a szomorú tekintet. A kezelés csupán a kezelt izmok aktivitását csökkenti, vagyis a természetes mimikához szükséges izmok működése megmarad.

Lehetséges-e és milyen gyakran a kezelés ismétlése?

Az injekciós kezelés hatásának elmúlásával újra megismételhető. A hatóanyag lebomlása miatt helyreáll az ingerületátvitel az idegvégződések és az izom közt, és az izomzat újra képes összehúzódni. Két kezelés között legalább 3 hónapnak kell eltelnie. Minél többször történik kezelés, annál tovább tart a hatása, ugyanis amíg nem képződik naponta több ezer új ránc, addig az irhában újratermelődnek a bőr rugalmasságáért felelős kollagén rostok.

Mikor nem végzünk ilyen kezelést?

Nem alkalmazható a Vistabel-kezelés a következő esetekben: allergia a botulinum toxinra, vagy az injekció bármely egyéb összetevőjére (pl. humán szérum albumin), terhesség, ill. szoptatás alatt. Adása nem ajánlott 18 év alatt és 65 év felett.


Magánklinikai ár: 125 000 HUF | fizetési lehetőségek

melynek tartalma:

  • 1 doboz Vistabel 50E botulinum toxin
  • beavatkozás felületi érzéstelenítésben
  • kontrollvizsgálat