Art is Business Díj

2022. december. 1.Art is Business Díj

Folytonosság, megbízhatóság, személyes figyelem, ingyenes, teljes körű egészségügyi háttér a művészi munkához: mindezeket nyújtja a Győri Balett számára a Kardirex Egészségügyi Központ és centrumvezető főorvosa. Vasas Norbert 2016-ban megkapta a társulattól a „Tiszteletbeli társulati tag” címet. A Győrben évente megrendezett Magyar Táncfesztivál egészségügyi felügyeletét is ő látja el. A Győri Balett igazgatója, Velekei László Vasas Norbertet jelölte az Art is Business Díjra, amelyet el is nyert a Forprofit mecénás kategóriában.

 

„Meglepetésként ért, nem tudtam, hogy jelöltek a díjra. Megtiszteltetés számomra ez a rangos elismerés”

– nyilatkozta elsőként lapunknak.

 

 

Cégünk nem multinacionális nagyvállalat, így szponzorációként döntően magán-egészségügyi szolgáltatásainkat tudjuk teljeskörűen és térítésmentesen biztosítani a társulat tagjai számára: a járóbeteg-szakrendelésektől az esetleges sérülések műtéti ellátásán át, a Covid-teszteken keresztül akár a külföldi utazásokhoz szükséges oltásokig. Életem szerves része a művészet fiatalkorom óta. Mivel az egészségügy erősen materialista, reál terület, az emberben óhatatlanul is kialakul egy belső késztetés, hogy próbálja feltölteni a lemerülőfélben lévő elemeit. Nincs jobb dolog ehhez a kultúránál, hiszen onnan nyerünk muníciót. Ahhoz, hogy ebben a szakmában teljes elhivatottsággal, százszázalékos minőségben tegyük a dolgunkat, nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is feltöltöttnek kell lennünk. Orvosként a gyógyítás során óhatatlanul ránk rakódnak a betegek terhei, amelyek sajnos gyakran súlyosak. Ahhoz, hogy a fizikális tényeken túl megértéssel és kellő empátiával meghallgassuk a betegek panaszait, fontos, hogy mi magunk lelkileg egyensúlyban legyünk

 

Mecénásként miben nyilvánul meg a Győri Balett iránti elkötelezettsége a térítésmentes orvosi ellátáson, ügyeleti szolgálaton túl?


Kezdetektől úgy éreztem, kell egy összekötő személy, egy konkrét név, arc és telefonszám a két intézmény között. Olyasvalaki, akinek betekintése van a társulat működésébe, ugyanakkor ismeri a Kardirex belső rendszerét is. Ha bármilyen egészségügyi probléma adódna, ne a központi rendszeren keresztül kelljen bejelentkeznie egy társulati tagnak, hanem közvetlenül nekem szóljon. Ha kell, azonnal érte megyek, elhozom, megvizsgáljuk, kezeljük, szükség esetén operáljuk. Nagyobb sportkluboknál működik ehhez hasonló csapatorvosi rendszer, úgy, hogy az orvos többé-kevésbé együtt él a csapatával. Abszolút szívből csinálom a szakmám mellett a Győri Balett orvosi felügyeletét.


A Győri Balett-esek köztünk élnek, és mivel kiemelten foglalkoztam velük én magam is, a magas színvonalú magánellátáson belül kaptak egy kiemelt VIP státuszt. Ennek megfelelően minden kolléga személyesen ismeri és kedveli őket, ők nálunk családtagnak számítanak. Az orvosaink is fokozatosan bevonódtak nemcsak az ellátásukba, hanem a balett szeretetébe is. Dolgozóink minden évben meghívást kapnak a premierekre, és lelkesen tapsolnak azoknak, akiket nap mint nap látnak a rendelőben. Bármennyire is művészetkedvelő az egészségügyi ágazat és az orvosi szféra, nálunk biztosan arányaiban jóval többen vannak a balett- és tánckedvelők, mint másutt!

 

forrás: https://www.artisbusiness.hu

Vissza a hírekhez